Medicament pentru gingie umflata

Gingiile umflate pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv infectii bacteriene, traumatisme sau inflamatii. Tratamentul adecvat este crucial pentru a ameliora durerea si a preveni complicatiile. Cuprins ascundeți 1 Remedii naturale 2 Medicamente …

Medicament pentru gingie umflata

Gingiile umflate pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv infectii bacteriene, traumatisme sau inflamatii. Tratamentul adecvat este crucial pentru a ameliora durerea si a preveni complicatiile.

Remedii naturale

Exista mai multe remedii naturale care pot ajuta la reducerea umflaturii gingiilor si la calmarea durerii. Printre acestea se numara:

 • Clatirea cu apa sarata: Amestecati o lingurita de sare in apa calda si clatiti-va gura de cateva ori pe zi. Sarea ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii.
 • Aplicarea de comprese reci: Puneti un pachet de gheata intr-un prosop si aplicati-l pe zona umflata pentru cateva minute de mai multe ori pe zi. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii.
 • Ulei de arbore de ceai: Uleiul de arbore de ceai are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, ceea ce il face eficient pentru tratarea gingiilor umflate. Puteti folosi uleiul diluat pentru a face gargara sau pentru a masa gingiile inflamate.
 • Celule stem din plante: Anumite plante precum musetelul sau salvigolul contin celule stem care pot ajuta la vindecarea gingiilor inflamate. Puteti folosi aceste plante sub forma de ceai sau extract pentru a beneficia de proprietatile lor vindecatoare.

Medicamente pe baza de plante

In afara de remedii naturale, exista si medicamente pe baza de plante care pot ajuta la tratarea gingiilor umflate. Acestea includ:

 • Gel de aloe vera: Aloe vera are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, ceea ce il face eficient pentru reducerea umflaturii gingiilor si a durerii asociate.
 • Extract de propolis: Propolisul este un produs natural cu proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii, care poate ajuta la combaterea infectiilor gingiilor si la reducerea inflamatiei.

Medicamente cu prescriptie medicala

In unele cazuri, poate fi necesara administrarea de medicamente cu prescriptie medicala pentru a trata gingiile umflate. Acestea pot include:

 • Antibiotice: Daca gingiile umflate sunt cauzate de o infectie bacteriana, medicul va poate prescrie antibiotice pentru a trata infectia.
 • Antiinflamatoare: Medicamentele antiinflamatoare pot ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii asociate cu gingiile umflate.
 • Antiseptice orale: Clatirea cu un antiseptic oral poate ajuta la reducerea bacteriilor si la prevenirea infectiilor gingiilor.

Este important sa consultati intotdeauna un medic sau un dentist inainte de a lua orice medicament pentru gingiile umflate, pentru a asigura ca tratamentul este potrivit pentru situatia dvs. specifica.

Prevenirea gingivitei

Gingivita este o cauză comună a gingiilor umflate și poate fi prevenită prin adoptarea unor măsuri simple de igienă orală și stil de viață sănătos. Acestea includ:

Preventiv Recomandări
Curatirea regulată a dinților Periați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi și folosiți ața dentară zilnic pentru a elimina placa bacteriană și resturile alimentare care pot duce la inflamații gingivale.
Alimentație sănătoasă Alegeți alimente sănătoase și echilibrate, bogate în vitamine și minerale, care pot întări gingiile și pot susține sănătatea orală în general.
Evitarea obiceiurilor nocive Renunțați la fumat și la mestecarea de tutun, deoarece acestea pot agrava inflamațiile gingivale și pot crește riscul de afecțiuni dentare și gingivale.

Întrebări Frecvente

 • Cum pot preveni inflamațiile gingivale?
 • De ce este importantă igiena orală regulată?
 • Care sunt alimentele recomandate pentru sănătatea gingiilor?

Vezi și:

Lasă un comentariu