Simptomele sarcinii pe săptămâni

Când vine vorba despre simptomele sarcinii, fiecare femeie poate experimenta lucruri diferite în timpul celor nouă luni de gestație. De la greață și oboseală la modificări ale dispoziției și senzații ciudate în corp, simptomele pot …

Simptomele sarcinii pe săptămâni

Când vine vorba despre simptomele sarcinii, fiecare femeie poate experimenta lucruri diferite în timpul celor nouă luni de gestație. De la greață și oboseală la modificări ale dispoziției și senzații ciudate în corp, simptomele pot varia în intensitate și frecvență.

Primele săptămâni

În primele săptămâni ale sarcinii, multe femei nu experimentează simptome evidente. Unele pot observa un ușor sângerare la implantarea oului fecundat în peretele uterin, cunoscută sub numele de sângerare de implantare. Altele pot avea senzația de oboseală crescută sau sensibilitate la sân. Este posibil să apară și unele schimbări de dispoziție, ca urmare a fluctuațiilor hormonale.

Prima lună

Pe măsură ce sarcina avansează în prima lună, simptomele pot deveni mai evidente pentru unele femei. Printre cele mai comune se numără greața matinală, sensibilitatea crescută la mirosuri și oboseala persistentă. De asemenea, este posibil să apară dureri de sân și nevoia frecventă de a urina.

A doua lună

În a doua lună de sarcină, simptomele pot deveni mai pronunțate. Greața matinală poate să persiste și să se agraveze pentru unele femei, iar oboseala poate fi mai intensă. Unele femei pot începe să observe modificări ale greutății corporale și să simtă o creștere a poftei de mâncare.

A treia lună

Pe măsură ce sarcina ajunge în a treia lună, simptomele pot deveni mai stabile pentru unele femei. Cu toate acestea, greața matinală și oboseala pot persista pentru multe. De asemenea, este posibil să apară senzații ciudate în corp, cum ar fi furnicături în mâini și picioare, din cauza compresiunii nervilor.

A patra lună

În a patra lună de sarcină, multe femei încep să se simtă mai bine în ceea ce privește simptomele. Greața matinală poate să scadă în intensitate sau să dispară complet pentru unele, iar energia poate să revină treptat. Unele femei pot începe să observe și primele mișcări ale fătului, ceea ce poate fi o experiență emoționantă.

A cincea lună

În a cincea lună de sarcină, multe femei se simt în general bine, cu unele simptome care se stabilizează sau se estompează. Cu toate acestea, este posibil să apară noi simptome, cum ar fi durerea de spate din cauza creșterii uterului și a modificărilor în centrul de greutate al corpului.

A șasea lună

Pe măsură ce sarcina avansează în a șasea lună, unele femei pot începe să simtă disconfort din cauza creșterii rapide a abdomenului. Durerea de spate și crampele pot deveni mai frecvente, iar unele femei pot începe să aibă dificultăți în a găsi o poziție confortabilă de somn.

A șaptea lună

În a șaptea lună de sarcină, simptomele pot deveni mai intense pentru unele femei. Greutatea abdomenului poate provoca oboseală crescută și dificultăți în mișcare. De asemenea, este posibil să apară senzații ciudate în corp, cum ar fi furnicături în mâini și picioare, din cauza presiunii exercitate asupra nervilor.

A opta lună

În ultimele săptămâni de sarcină, simptomele pot fi extrem de variate și intense. Oboseala poate fi constantă, iar disconfortul abdominal poate fi greu de gestionat. Unele femei pot avea dificultăți în respirație și pot simți presiune în zona pelviană, pe măsură ce fătul crește.

A noua lună

În ultima lună de sarcină, simptomele pot atinge punctul culminant pentru multe femei. Oboseala poate fi copleșitoare, iar senzațiile ciudate în corp pot fi mai frecvente. Unele femei pot începe să observe contracții Braxton Hicks și să se pregătească pentru momentul nașterii.

Vezi și:

Lasă un comentariu