Preductal Prospect 35 mg

Bun venit la prospectul medicamentului Preductal 35 mg! Aceasta este o prezentare detaliată a acestui medicament, inclusiv indicații terapeutice, dozare, efecte secundare și alte informații importante. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre Preductal …

Preductal Prospect 35 mg

Bun venit la prospectul medicamentului Preductal 35 mg! Aceasta este o prezentare detaliată a acestui medicament, inclusiv indicații terapeutice, dozare, efecte secundare și alte informații importante. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre Preductal 35 mg, continuați să citiți.

Materialul prezentat este rezultatul colaborării cu educatie-fizica.ro

Informații generale

Preductal 35 mg este un medicament utilizat pentru tratamentul anumitor afecțiuni cardiovasculare. Acesta conține trimetazidină, care acționează ca un modulator al metabolismului energetic al celulelor cardiace. Prin aceasta, Preductal ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge către inimă și previne daunele celulare cauzate de deficitul de oxigen.

Indicații terapeutice

Preductal 35 mg este indicat pentru tratamentul următoarelor afecțiuni:

 • Angină pectorală stabilă
 • Angină pectorală instabilă
 • Angină post-infarct miocardic

Mod de administrare

Doza recomandată de Preductal 35 mg este de obicei de două ori pe zi, în general, dimineața și seara. Medicamentul trebuie administrat pe cale orală și poate fi luat cu sau fără alimente, de preferință cu un pahar de apă.

Este esențial să respectați indicațiile medicului cu privire la dozare și durata tratamentului. Nu modificați doza sau nu întrerupeți administrarea medicamentului fără acordul medicului dumneavoastră.

Efecte secundare

Ca orice alt medicament, Preductal 35 mg poate provoca reacții adverse la anumite persoane. Printre cele mai frecvente efecte secundare se numără:

 • Greață
 • Dureri de cap
 • Stări de oboseală
 • Tulburări gastrointestinale

Dacă observați orice reacții adverse neobișnuite sau severe, trebuie să informați imediat medicul dumneavoastră.

Contraindicații și avertismente

Preductal 35 mg este contraindicat în următoarele situații:

 • Alergie cunoscută la trimetazidină sau la oricare dintre componentele medicamentului
 • Ulcer gastric sau duodenal activ
 • Insuficiență hepatică severă

Este important să informați medicul despre orice afecțiuni medicale preexistente și despre medicamentele pe care le luați înainte de a începe tratamentul cu Preductal 35 mg.

Interacțiuni medicamentoase

Preductal 35 mg poate interacționa cu alte medicamente și poate afecta eficacitatea acestora sau crește riscul de efecte secundare. Printre medicamentele cu care trebuie să aveți grijă includ:

 • Anticoagulante
 • Antidiabetice
 • Beta-blocante
 • Medicamente antiaritmice

Asigurați-vă că medicul dumneavoastră este la curent cu toate medicamentele pe care le luați pentru a evita interacțiunile nedorite.

Întrebări frecvente (FAQs)

1. Ce trebuie să fac dacă am uitat să iau o doză de Preductal 35 mg?

Dacă ați uitat să luați o doză, luați-o cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză programată, ignorați doza uitată și continuați tratamentul conform programului obișnuit. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

2. Ce trebuie să evit în timpul tratamentului cu Preductal 35 mg?

Pe perioada tratamentului, este recomandat să evitați consumul excesiv de alcool, deoarece poate crește riscul de efecte secundare digestive. De asemenea, nu conduceți sau operați utilaje grele dacă observați că medicamentul vă provoacă somnolență sau amețeală.

3. Pot să întrerup tratamentul cu Preductal 35 mg brusc?

Nu, nu trebuie să întrerupeți brusc administrarea medicamentului. Dacă doriți să întrerupeți tratamentul, discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră în prealabil pentru a afla cum să reduceți treptat doza.

Concluzie

Preductal 35 mg este un medicament eficient pentru tratamentul anginei pectorale și altor afecțiuni cardiovasculare. Cu toate acestea, este important să urmați cu strictețe indicațiile medicului și să raportați orice reacții adverse neobișnuite. Dacă aveți orice întrebări sau îngrijorări cu privire la acest medicament, consultați medicul dumneavoastră pentru mai multe informații.

Vezi și:

Lasă un comentariu