Prospect No-Spa 80 mg: Informații Complete Despre Medicament

În acest articol, vom explora prospectul No-Spa 80 mg în detaliu, oferind informații esențiale despre acest medicament. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest produs, cum funcționează, cum să-l utilizați corect și ce efecte …

Prospect No-Spa 80 mg: Informații Complete Despre Medicament

În acest articol, vom explora prospectul No-Spa 80 mg în detaliu, oferind informații esențiale despre acest medicament. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest produs, cum funcționează, cum să-l utilizați corect și ce efecte secundare ar putea apărea, vă invităm să citiți mai departe.

Ce este No-Spa 80 mg?

No-Spa 80 mg reprezintă un medicament antispastic, cu acțiune miotropă, care are ca substanță activă drotaverina. Acesta aparține unei clase de medicamente numite antispastice și este utilizat pentru a relaxa mușchii netezi ai tractului gastrointestinal, vezicii urinare și altor organe interne.

Cum acționează No-Spa 80 mg?

No-Spa 80 mg acționează prin relaxarea mușchilor netezi ai organelor interne, reducând contracțiile necontrolate și spasmul acestora. Substanța activă, drotaverina, acționează asupra canalelor de calciu din celulele musculare, prevenind astfel intrarea excesivă a calciului și determinând relaxarea acestora.

Indicații și utilizări

No-Spa 80 mg este utilizat pentru tratarea și ameliorarea următoarelor condiții:

 • Colici abdominale și dureri asociate, inclusiv cele cauzate de spasmele intestinale;
 • Spasme ale tractului biliar și cistic;
 • Spasme ale tractului urinar, inclusiv cistită;
 • Disconfortul asociat cu menstruația;
 • Unele cazuri de hipertensiune arterială;
 • Alte condiții în care spasmul muscular este o problemă.

Contraindicații

No-Spa 80 mg este contraindicat în următoarele situații:

 • Alergie cunoscută la drotaverină sau la oricare dintre excipienții medicamentului;
 • Icter mecanic (obstrucție biliară);
 • Glucoză-galactoză malabsorbție;
 • Sarcină în primul trimestru;
 • Perioada de alăptare.

Mod de administrare

No-Spa 80 mg este destinat administrării orale și se poate lua cu sau fără mâncare. Doza și durata tratamentului vor fi stabilite de medicul dumneavoastră, în funcție de afecțiunea pe care o tratați. Este important să respectați indicațiile medicului și să nu depășiți doza recomandată.

Efecte secundare

Ca orice medicament, No-Spa 80 mg poate provoca reacții adverse la unii pacienți. Printre efectele secundare posibile se numără:

 • Greață;
 • Urticarie sau alte reacții alergice;
 • Durere de cap;
 • Senzație de slăbiciune;
 • Scăderea tensiunii arteriale;
 • Dureri în zona injecției intramusculare.

Dacă observați orice efecte secundare neplăcute sau dacă acestea persistă, trebuie să consultați imediat medicul dumneavoastră pentru evaluare și recomandări suplimentare.

Precauții și avertismente

Înainte de a începe tratamentul cu No-Spa 80 mg, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice afecțiune medicală existentă sau medicamente pe care le utilizați. De asemenea, trebuie să informați medicul despre orice alergii cunoscute sau reacții adverse la medicamentele anterioare.

În timpul sarcinii, utilizarea No-Spa 80 mg este contraindicată în primul trimestru, iar în ultimele două trimestre, utilizarea se va face numai la recomandarea medicului și în dozele prescrise de acesta.

Interacțiunile cu alte medicamente trebuie evitate, deoarece pot modifica efectele No-Spa 80 mg sau pot crește riscul apariției efectelor secundare. Dacă sunteți în tratament cu alte medicamente, discutați cu medicul înainte de a începe tratamentul cu No-Spa 80 mg.

Frequently Asked Questions (Întrebări frecvente)

1. Cât de rapid acționează No-Spa 80 mg?

Răspuns: Efectul medicamentului poate începe să se simtă în aproximativ 15-30 de minute de la administrare, dar acest lucru poate varia în funcție de persoană și de afecțiunea tratată.

2. Pot conduce mașina sau folosi utilaje în timpul tratamentului cu No-Spa 80 mg?

Răspuns: No-Spa 80 mg poate determina senzație de slăbiciune sau amețeală la unii pacienți. Dacă aveți astfel de simptome, evitați conducerea autovehiculelor sau utilizarea utilajelor periculoase până când vă simțiți în siguranță.

3. Pot lua No-Spa 80 mg în timpul sarcinii?

Răspuns: În primul trimestru de sarcină, No-Spa 80 mg este contraindicat. În ultimele două trimestre, utilizarea se va face numai la recomandarea medicului și în dozele prescrise de acesta.

4. Ce să fac dacă am uitat să iau o doză de No-Spa 80 mg?

Răspuns: Dacă ați uitat să luați o doză, luați-o imediat ce vă amintiți, cu condiția să nu fie aproape de momentul administrării următoarei doze. Nu luați o doză dublă pentru a compensa cea uitată.

5. Pot consuma alcool în timpul tratamentului cu No-Spa 80 mg?

Răspuns: Nu se recomandă consumul de alcool în timpul tratamentului cu No-Spa 80 mg, deoarece acesta poate potența efectele secundare și poate afecta eficacitatea tratamentului.

Concluzie

În concluzie, No-Spa 80 mg reprezintă un medicament eficient în tratarea spasmelor musculare și a durerilor asociate. Cu toate acestea, utilizarea sa trebuie făcută cu precauție și numai conform indicațiilor medicului. Înainte de a începe tratamentul cu No-Spa 80 mg, este important să citiți cu atenție prospectul și să consultați medicul pentru orice nelămuriri sau întrebări suplimentare.

Vezi și:

Lasă un comentariu