Symbicort Prospect – Informații complete despre medicamentul Symbicort

Bine ați venit la ghidul complet pentru Symbicort Prospect! Acest articol are scopul de a vă oferi o înțelegere detaliată a medicamentului Symbicort și de a vă ajuta să înțelegeți beneficiile și utilizările sale. Symbicort …

Symbicort Prospect - Informații complete despre medicamentul Symbicort

Bine ați venit la ghidul complet pentru Symbicort Prospect! Acest articol are scopul de a vă oferi o înțelegere detaliată a medicamentului Symbicort și de a vă ajuta să înțelegeți beneficiile și utilizările sale. Symbicort este un medicament inhalator utilizat pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, precum astmul bronșic și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Acest medicament combinație conține două substanțe active: formoterolul și budesonida.

Ce este Symbicort?

Symbicort este un medicament combinație utilizat pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, în special pentru pacienții care suferă de astm bronșic și BPOC. Acesta conține două substanțe active: formoterolul, care este un bronhodilatator cu durată lungă de acțiune și budesonida, care este un corticosteroid inhalator. Aceste două substanțe de bază acționează sinergic pentru a controla simptomele și a ameliora inflamația căilor respiratorii.

Cum funcționează Symbicort?

Symbicort acționează în două moduri principale pentru a trata afecțiunile respiratorii. Formoterolul este un bronhodilatator, ceea ce înseamnă că relaxează și deschide căile respiratorii, permițând aerului să circule liber în plămâni. Acest lucru facilitează respirația și ameliorează simptomele precum dificultățile de respirație și sibilanțele.

Pe de altă parte, budesonida este un corticosteroid inhalator care acționează prin reducerea inflamației căilor respiratorii. Inflamația este o reacție naturală a corpului la iritanți și alergeni, dar în cazul astmului și al BPOC-ului, inflamația excesivă poate duce la umflarea și îngustarea căilor respiratorii, ceea ce face dificilă respirația. Budesonida ajută la reducerea acestei inflamații și previne apariția simptomelor.

Indicații pentru utilizarea Symbicort

Symbicort este prescris de către medici pentru tratamentul următoarelor afecțiuni:

 • Astm bronșic: Este o afecțiune respiratorie cronică caracterizată prin inflamația și îngustarea căilor respiratorii, ceea ce duce la dificultăți de respirație, sibilanțe și tuse.
 • Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC): Este o boală pulmonară progresivă, care include afecțiuni precum bronșita cronică și emfizemul, și se caracterizează prin dificultăți respiratorii și scăderea capacitatății plămânilor de a funcționa corespunzător.

Este important să urmați indicațiile medicului în ceea ce privește dozajul și modul de administrare al Symbicortului pentru a obține beneficiile maxime și pentru a minimiza riscul de efecte secundare.

Cum să utilizați Symbicort?

Symbicortul este disponibil sub formă de inhalator, care trebuie utilizat în mod corespunzător pentru a asigura administrarea corectă a medicamentului. Iată câteva sfaturi pentru utilizarea corectă a Symbicortului:

 1. Citiți cu atenție prospectul furnizat de producător sau consultați medicul în ceea ce privește instrucțiunile de utilizare.
 2. Îndepărtați capacul inhalatorului și verificați dacă dispozitivul este curat și funcționează corect.
 3. Agitați inhalatorul înainte de fiecare utilizare.
 4. Expirați complet pentru a goli plămânii de aer înainte de a inhala medicamentul.
 5. În timp ce inhalați lent și adânc, apăsați butonul inhalatorului pentru a elibera doza.
 6. Mențineți respirația timp de câteva secunde pentru a permite medicamentului să pătrundă adânc în plămâni.
 7. Eliberați aerul încet și îndepărtați inhalatorul din gură.
 8. Capacul inhalatorului trebuie pus la loc după fiecare utilizare.

Este important să respectați doza prescrisă și să nu utilizați Symbicort mai des decât v-a fost recomandat de medic. Dacă aveți întrebări sau îngrijorări cu privire la utilizarea corectă a acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Efecte secundare ale Symbicort

Symbicort este în general bine tolerat de către majoritatea pacienților, însă, ca și alte medicamente, poate cauza unele efecte secundare. Cele mai frecvente efecte secundare includ:

 • Irtații ale gurii și gâtului
 • Infecții ale căilor respiratorii superioare
 • Dureri de cap
 • Palpitații
 • Tuse
 • Greață

Dacă observați apariția oricăror efecte secundare sau aveți simptome neobișnuite, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru evaluare și recomandări adecvate.

FAQs – Întrebări frecvente despre Symbicort

1. Symbicort este un medicament eliberat pe bază de rețetă?

Da, Symbicort este un medicament care necesită prescripție medicală în majoritatea țărilor. Este important să consultați medicul dumneavoastră pentru a obține o prescripție corespunzătoare.

2. Pot utiliza Symbicort în timpul sarcinii sau alăptării?

Este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Symbicort în timpul sarcinii sau alăptării. Medicul va evalua beneficiile și riscurile și vă va oferi recomandări adecvate.

3. Ce trebuie să fac dacă uit să iau o doză de Symbicort?

Dacă ați uitat să luați o doză de Symbicort, luați-o cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, omiteți doza uitată și continuați cu programul obișnuit de administrare.

4. Pot utiliza Symbicort în combinație cu alte medicamente pentru afecțiuni respiratorii?

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea Symbicort în combinație cu alte medicamente. Unele medicamente pot interacționa cu Symbicort și pot afecta eficacitatea sau potențialul de producere a efectelor secundare.

5. Symbicort poate fi utilizat de copii?

Da, Symbicort poate fi utilizat și de copii, dar dozajul și administrarea trebuie să fie stabilite de către medic în funcție de vârsta și greutatea copilului.

Vezi și:

Lasă un comentariu