Symbicort 320 Pret – Tratarea eficientă a astmului și bolilor pulmonare

Bine ați venit la ghidul nostru complet despre Symbicort 320, un medicament eficient utilizat în tratarea astmului și altor afecțiuni pulmonare. În acest articol, vom explora în detaliu despre Symbicort 320 pret și beneficiile sale …

Symbicort 320 Pret - Tratarea eficientă a astmului și bolilor pulmonare

Bine ați venit la ghidul nostru complet despre Symbicort 320, un medicament eficient utilizat în tratarea astmului și altor afecțiuni pulmonare. În acest articol, vom explora în detaliu despre Symbicort 320 pret și beneficiile sale în gestionarea acestor afecțiuni, oferindu-vă informații esențiale pentru o decizie informată.

Ce este Symbicort 320?

Symbicort 320 este un medicament combinat, conținând două substanțe active, respectiv budesonidă și formoterol. Budesonida aparține clasei de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi inhalatori, care ajută la reducerea inflamației în căile respiratorii. Formoterolul este un bronhodilatator de acțiune rapidă, care ajută la relaxarea mușchilor din plămâni, facilitând respirația și ameliorând simptomele astmului.

Cum funcționează Symbicort 320?

Symbicort 320 acționează în două moduri cheie pentru a trata astmul și bolile pulmonare:

 1. Reducerea inflamației: Budesonida din Symbicort 320 ajută la scăderea inflamației în căile respiratorii, ceea ce reduce umflarea și sensibilitatea acestora, contribuind la prevenirea apariției simptomelor astmului.
 2. Relaxarea mușchilor: Formoterolul din Symbicort 320 funcționează ca un bronhodilatator, relaxând mușchii căilor respiratorii, ceea ce le permite să se deschidă și să faciliteze fluxul de aer în plămâni.

Indicații de utilizare

Symbicort 320 este recomandat în tratamentul pacienților adulți și adolescenților cu vârsta peste 12 ani care suferă de astm sau boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Medicamentul se administrează în general în formă inhalatorie și este important să urmați cu strictețe indicațiile medicului dumneavoastră cu privire la dozare și frecvență.

Dozare și administrare

Doza de Symbicort 320 poate varia în funcție de severitatea afecțiunii și de recomandările medicului. Este important să respectați cu atenție indicațiile privind modul de administrare, pentru a obține efectul terapeutic dorit. În general, Symbicort 320 se inhalează de două ori pe zi, dimineața și seara, dar aceasta poate varia în funcție de necesități.

Este important să consultați întotdeauna medicul înainte de a ajusta doza sau de a întrerupe tratamentul cu Symbicort 320. Uneori, medicul poate recomanda ajustarea dozei pentru a asigura cel mai bun control al afecțiunii și pentru a minimaliza eventualele efecte secundare.

Contraindicații și precauții

Înainte de a începe tratamentul cu Symbicort 320, informați medicul despre orice afecțiuni medicale preexistente, alergii sau medicamente pe care le utilizați deja. De asemenea, informați-l cu privire la orice intervenții chirurgicale recente sau condiții de sănătate care ar putea interacționa cu acest medicament.

Unele efecte secundare pot apărea în timpul utilizării Symbicort 320, iar medicul poate decide dacă beneficiile tratamentului depășesc riscurile potențiale. Este important să respectați indicațiile medicului în ceea ce privește utilizarea acestui medicament.

Efecte secundare comune ale Symbicort 320

Ca orice medicament, Symbicort 320 poate provoca efecte secundare, iar unele dintre acestea pot fi comune. Acestea includ, dar nu se limitează la:

 • Tuse uscată
 • Greață
 • Durere de cap
 • Gât iritat
 • Tremur al mâinilor
 • Tensiune arterială crescută

Dacă observați apariția oricăror efecte secundare sau a altor reacții adverse neașteptate în timpul tratamentului cu Symbicort 320, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru evaluare și sfaturi suplimentare.

Symbicort 320 și sarcina

Înainte de a utiliza Symbicort 320 în timpul sarcinii sau alăptării, este important să discutați cu medicul dumneavoastră. El vă va evalua situația specifică și va decide dacă beneficiile tratamentului depășesc potențialele riscuri pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră.

Interacțiuni cu alte medicamente

Informați întotdeauna medicul cu privire la orice alte medicamente pe care le utilizați, inclusiv suplimente alimentare și produse eliberate fără prescripție medicală. Anumite medicamente pot interacționa cu Symbicort 320 și pot influența eficacitatea acestuia sau pot crește riscul de efecte secundare.

Cum să cumpărați Symbicort 320

Symbicort 320 este un medicament eliberat doar pe bază de rețetă medicală. Pentru a cumpăra acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a obține o rețetă validă. Apoi, puteți achiziționa Symbicort 320 de la farmacii sau magazine autorizate.

Symbicort 320 Pret – De ce ar trebui să-l alegeți?

Alegerea unui tratament eficient pentru astm și alte afecțiuni pulmonare este esențială pentru a vă asigura o calitate mai bună a vieții. Symbicort 320 este un medicament cu o formulă inovatoare, care combină două substanțe active pentru a vă ajuta să controlați mai bine simptomele astmului și să vă bucurați de o respirație mai ușoară.

Beneficiile cheie ale Symbicort 320 includ:

 • Controlul simptomelor: Symbicort 320 ajută la reducerea frecvenței și severității simptomelor astmului, precum tusea, lipsa de aer și senzația de strâmtorare în piept.
 • Prevenirea episoadelor acute: Utilizarea regulată a Symbicort 320 poate ajuta la prevenirea apariției crizelor de astm sau a exacerbărilor bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC).
 • Acțiune de lungă durată: Efectul combinat al budesonidei și formoterolului oferă un control eficient al simptomelor pe parcursul întregii zile.
 • Ușurința în administrare: Symbicort 320 se utilizează sub formă inhalatorie, ceea ce îl face ușor de utilizat și convenabil pentru pacienți.

Symbicort 320 este un medicament testat clinic și a fost demonstrat că are un profil de siguranță adecvat în tratarea astmului și bolilor pulmonare. Cu toate acestea, fiecare pacient este unic, iar reacțiile la tratament pot varia. De aceea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă Symbicort 320 este potrivit pentru dumneavoastră.

1. Ce trebuie să fac dacă uit să iau o doză de Symbicort 320?

Dacă uitați să luați o doză de Symbicort 320, administrați-o imediat ce vă amintiți, cu condiția să nu fie aproape timpul pentru următoarea doză programată. În acest caz, continuați cu doza următoare și evitați dublarea dozelor pentru a recupera cea omisă.

2. Cât de des ar trebui să merg la control medical pe durata tratamentului?

Este important să respectați programul de vizite medicale recomandate de către medicul dumneavoastră. Acest lucru vă permite să fiți monitorizat în mod regulat și să adaptați tratamentul în funcție de răspunsul individual.

3. Pot folosi Symbicort 320 pentru a trata afecțiuni pulmonare diferite de astm și BPOC?

Symbicort 320 este aprobat pentru tratamentul astmului și bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC). Nu utilizați acest medicament pentru alte afecțiuni fără acordul medicului dumneavoastră.

4. Ce trebuie să fac dacă observ efecte secundare nedorite în timpul utilizării Symbicort 320?

Dacă observați apariția unor efecte secundare neașteptate sau nedorite în timpul tratamentului cu Symbicort 320, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru evaluare și sfaturi suplimentare.

5. Symbicort 320 interacționează cu alte medicamente?

Informați întotdeauna medicul cu privire la toate medicamentele pe care le utilizați pentru a evita interacțiunile nedorite. Anumite medicamente, inclusiv unele antifungice și antibiotice, pot interacționa cu Symbicort 320.

6. Pot folosi Symbicort 320 în timpul sarcinii sau alăptării?

Înainte de a utiliza Symbicort 320 în timpul sarcinii sau alăptării, discutați cu medicul dumneavoastră. El vă va evalua situația specifică și va decide dacă beneficiile tratamentului depășesc potențialele riscuri pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră.

În concluzie, Symbicort 320 este un medicament eficient și inovator în tratarea astmului și bolilor pulmonare. Cu o formulă combinație unică, acest medicament ajută la controlul simptomelor și la prevenirea crizelor acute. Cu toate acestea, fiecare pacient este unic, iar tratamentul trebuie personalizat în funcție de nevoile individuale. Pentru cele mai bune rezultate și pentru a minimiza riscul de efecte secundare, respectați cu strictețe indicațiile medicului și adresați-vă acestuia dacă observați orice schimbări neobișnuite în timpul tratamentului cu Symbicort 320.

Vezi și:

Lasă un comentariu